Grindar & smidesgrindar - tidlös design

specialdesignade grindar och smidesgrindar för alla stilar och behov!

Grind i smide är traditionella, vackra och hållbara. Det behövs inte så mycket för att göra ett smides grind till en vacker prydnad för huset som höjer värdet. Med en specialdesignad smidesgrind till entrén förmedlas en exklusivare och charmigare känsla till alla besökare. Ett järn grind ska helst gå i stil med hus och omgivning för att passa in så bra som möjligt, men även borde passa till er stil och behov. Den tänkta funktionen är ofta avgörande vilken form och vilka material som är passande i det enskilda fallet. Kontakta oss på smide@karles.se Vi hjälper dig att välja rätt grind i massiva smide som dessutom är varmförzinkat med 25 års garanti på rostskyddsbehandling! Förutom grindar erbjuder vi även trappräcken, balkongräcken, franska balkonger, staket samt smidesdörrar.


En smidesgrind är både vacker och stadig som hjälper till att hålla ovälkomna gäster ute samtidigt som den hindrar djur eller små barn från att smita. En smidesgrind lan dessutom ge ett fint och välkomnande intryck vid infarten eller trädgårds ingången. Ytterligare en fördel med smidesgrindar är att det höjer värdet av huset.

Smidesgrindar i oslagbar kvalité

Grindar kompletterar såväl staket som häckar och ger en total inramning av en trädgård eller ett visst område i trädgården. De fyller en viktig säkerhetsfunktion, men är också samtidigt en viktig detalj för helhetsintrycket av fastigheten. Smidesgrindar kommer i olika utförande, allt ifrån klassiska mönster med utsmyckningar till rena och moderna grindar för bästa funktionalitet. Smidda grindar är i särklass det säkraste alternativet för den som verkligen vill skydda sin fastighet eller värdefulla föremål på tomten men även som utsmyckning av villan.


Montera smidesgrind

Smidesgrindar kan monteras på alla olika typer av stolpar, som stenstolpar-, stål-, betong eller trästolpar. Vi har speciella lösningar vid montering till exempel
granitstolpar, samt olika storlekar av stålstolpar, som alltid är anpassade till er grind. Vi älskar smide och har flertalet modeller av gånggrindar, slaggrindar eller
staket, m.m, men vi specialiserar oss med specialbeställda smidesgrindar som täcker individuella behov. Du kan både få din grind som enkel eller dubbelgrind, rak, eller bågformad, dessutom med massor av detaljer eller enkel. Oavsett om du söker en klassisk smidesgrind, modern eller anpassat till viss still, så vi kan hjälpa dig.

Specialanpassade och underhållsfria grindar

Kvalitén är förstklassig och anpassad efter det nordiska klimatet! Helt enkel underhållsfria. För ytterligare bekvämlighet kan ni få grinden med motor för fjärröppning. Hos oss kan du anpassa alla våra modeller utifrån dina önskemål, både med mått, utseendet och även små detaljer. Eller helt designa på nytt med vår hjälp. Har du egen inspirationsbild eller skiss går det bra att mejla den, vi tillverkar en likadan.

Våra smidesgrindar levereras varmförzinkade och pulverlackerade i valfri RAL, visa färger mot tillägg, men det flesta ingår utan kostnad. Vi ger alltid möjlighet att välja bland olika material till samma pris. Som standard jobbar vi med massiva stål, med visa undantag som ram, men vi erbjuder även grindar enligt ert materialönskemål.

hur beställer jag grindar?

Vi har flera års erfarenhet och vi kan hjälpa dig, om du skickar bild på hus eller tomt, samt beskriver lite vilken stil ni gillar.
 
Välj modell bland våra modeller nedan (oavsett om det är grind eller räcke), bildgalleri eller design galleri. Det går även att mejla bild eller egen ritning till oss
Anpassa efter dina behov; utseende, bredd, höjd och form. Stång, krusiduller, handtag och m.m

VÄLJ MODELL

Här kan du välja en av befintliga mönster på din grind. 

dESIGNA

Här kan du hitta en del av design möjligheter, som rosett, handtag o m.m.

Design galleri

Här kan du inspirera dig med olika design som vi hade ritat åt kunder.

inspirera dig 

Här kan du hitta referensbilder på både bilgrinfar som gånggrindar från våra kunder. 

grind & smidesgrind med modern motorstyrning

Smidesgrindar kan låsas med lås, och även fjärrstyras vid behov. De motorstyrda grindarna är mycket behändiga vid uppfarter. FAAC grindautomatiken är särskilt anpassad till vårt skandinaviska klimat och klarar sträng kyla. Köp med grind till upp till 30 % RABATT! Även om smidesgrindar passar bäst till smidesstaket så är det även ett snyggt alternativ tillsammans med en häck som ramar in trädgården.